Termografering

Hos Elektrikeren Nord holder vi os opdateret på de nyeste teknikker, så vi altid kan tilbyde vores kunder den billigste og mest effektive løsning.
Vi er eksperter i termografering – den bedste metode til at lokalisere defekte komponenter, løse forbindelser, manglende isoleringer, fugtskader, kuldebroer, lækager og generelt unormale tilstande i elektriske installationer uden at skulle gennemføre omfattende og destruktive undersøgelser.

Termografering er målinger af overfladetemperaturer, som udføres med et infrarødt kamera. Alle genstande udsender varmestråler, såkaldt infrarød stråling, og med vores infrarøde kamera kan vi opfange disse varmestråler med 0,1 CO nøjagtighed og omsætte dem til et digitalt billede. Ud fra det billede kan vi lokalisere dårlige isoleringer og unormale varmeudviklinger.

Hos Elektrikeren Nord dokumenterer vi de eventuelle termiske uregelmæssigheder med en rapport, som indeholder et termogram, et foto af fejlen samt de målte belastninger og temperaturer. Derudover bedømmer vi, hvor alvorlige fejlene er, så de kan udbedres i en prioriteret rækkefølge.

Vores termograferinger udføres af uddannede elektrikere med mange års erfaring, og vi kan derfor tilbyde at udbedre eventuelle fejl på stedet – med det samme.

 

Spar penge med termografering

En termografering af din bolig eller dine elektriske installationer kan spare dig for mange penge i sidste ende.
Med en termografering af din bolig kan du sikre dig, at isoleringen er i orden og på den måde spare penge på din varmeregning. Vi udfører termografering på alle typer huse – nye og ældre helårshuse, sommerhuse og lejligheder.

Med en termografering af andre elektriske installationer og maskiner kan du forebygge og undgå overbelastninger og defekte komponenter, som i værste tilfælde kan medføre brand, kortslutninger, omfattende ødelæggelser og kostbare produktionsstop.

Hos Elektrikeren Nord anvender vi den absolut nyeste digitale teknik til vores termografiske undersøgelser, som meget præcist angiver, hvor der er behov for udbedringer. På den måde sparer du penge på reparationer og vedligeholdelse, og du får mulighed for at planlægge reparationer, samtidig med at du øger driftssikkerheden og forlænger levetiden på dine installationer.

 

Vigtige forhold

  • Termograferingen skal udføres mens anlægget er under drift, da der ellers ikke vil være nogen varmeudvikling.
  • En brugbar termografering kræver en temperaturforskel på minimum 12 grader mellem temperaturen inde i huset og udenfor. Det vil sige, at vi kan udføre termografering fra november til april – medmindre du har mulighed for at manipulere en sådan temperaturforskel på andre tidspunkter. Jo større temperaturforskel der kan etableres, jo lettere er det at lokalisere eventuelle utætheder. Termograferingen skal desuden udføres i overskyet og relativt vindstille vejr, da solens stråler og blæst kan påvirke varmetransporten og dermed målingen.
  • Selve termograferingen og den efterfølgende databehandling udføres i henhold til Stærkstrømsbekendtgørelsen og DTI’s anbefalinger.
  • Mange forsikringsselskaber anbefaler en årlig termografering, og udløser dermed en årlig rabat på policen.
  • Ved huskøb og salg udgør en termograferingsrapport et supplement til ejendomsmæglerens tilstandsrapport og energimærke. På den måde er termograferingen med til at sikre, at der ikke er skjulte fejl og forhold ved boligen.

Brug for vejledning?

Har du spørgsmål til en ydelse, så kan vi ringe dig op hurtigst muligt.